Primăria Municipiului Deva aduce la cunoştinţă că, în şedinţa Consiliului Local din 21 martie 2018, a fost aprobat Ghidul solicitantului în vederea acordării de finanţări nerambursabile în anul 2018 (Sesiunea 2 aprilie-15 decembrie) din bugetul Municipiului Deva, conform Legii nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general.

Orice asociaţie/fundaţie/organizaţie fără scop patrimonial cu personalitate juridică din municipiul Deva sau care desfaşoară activităţi pe raza municipiului, cultele religioase române cu personalitate juridică, cluburile sportive de drept privat, asociaţiile pe ramură de sport judeţene, asociaţiile / fundaţiile care înfiinţează şi administrează unităţi de asistenţă socială şi asociaţiile/organizaţiile/fundaţiile pentru tineret, care desfaşoară activităţi nonprofit menite să sprijine realizarea unor obiective de interes public local, pot obţine finanţare nerambursabilă de la bugetul general al municipiului Deva.

Suma totală alocată de la bugetul local pentru anul 2018 este de 2.160.000 de lei, repartizată pe următoarele domenii:

  • social (50.000 lei)
  • cultură (60.000 lei)
  • tineret (100.000 lei)
  • sport (860.000 lei)
  • culte (1.090.000 lei).

Toate informaţiile cu privire la procedura de solicitare a finanţării nerambursabile de la bugetul local şi criteriile de acordare a acesteia se regăsesc în Ghidul solicitantului, care poate fi procurat de la Primăria Municipiului Deva (Piaţa Unirii, nr. 4) – Centrul de informare a cetăţeanului (telefon 0254.218.579) sau poate fi consultat pe site-ul oficial al instituţiei (www.primariadeva.ro), accesând linkul: Ghidul solicitantului 2018.

Data limită pentru depunerea proiectelor este 4 mai 2018, ora 12:00.

Selecţionarea şi evaluarea proiectelor vor fi efectuate în zilele de 9 și 10 mai 2018, de către Comisia de evaluare stabilită prin Hotărârea Consiliului Local nr. 94/2018. După încheierea procedurii, secretariatul Comisiei de selecţionare şi evaluare a proiectelor va comunica, în scris, solicitanţilor selecţionaţi sumele aprobate, în vedereeea încheierii contractelor de finanţare nerambursabilă, precum şi solicitanţilor neselecţionaţi motivele care au condus la neacordarea finanţării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.