Acest apel de proiecte sprijină dezvoltarea IMM-urilor pentru îmbunătățirea capacităților avansate de dezvoltare a produselor și a serviciilor, în vederea creșterii competitivității economiilor regionale și naționale și este organizat în cadrul axei prioritare 2 ”Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii”, prioritatea de investiții 2.2. ”Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor”.

Linia de finanțare se adresează IMM-urilor din mediul urban, sau a întreprinderilor mijlocii din mediul rural.

Pentru Regiune de Dezvoltare VEST, bugetul alocat este de 36,6 milioane de euro. Valoarea finanțării nerambursabile acordate este de minimum 200 000 euro și maximum 1 milion euro.

Acest apel de proiecte este unul competitiv, cu depunere la termen!

Data și ora deschiderii cererii de proiecte: 24.12.2019, ora 12:00
Data și ora închiderii cererii de proiecte: 24.03.2020 ora 12:00

În cadrul prezentului apel de proiecte, cererile de finanțare se vor depune exclusiv prin aplicația electronică MySMIS, disponibilă la adresa web http://www.fonduri-ue.ro/mysmis

Investițiile eligibile pentru co-finanțare prin acest program includ:

• Investiții finanțabile prin ajutor de stat regional:

     o Construirea, extinderea spațiilor de producție/servicii;

     o Dotarea cu active corporale, necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line;

• Investiții finanțabile prin ajutor de minimis:

     o Implementarea procesului de certificare/recertificare a produselor, serviciilor sau diferitelor procese specifice, sistemelor de management al calității, mediului sau sănătății

     o Internaţionalizare (participarea, la nivel internațional, în afara României, la târguri, misiuni comerciale, expoziţii, în calitate de expozant).

Proiectul propus în cererea de finanțare trebuie să cuprindă, în mod obligatoriu, investiții în active corporale (construire/extindere/dotare cu active corporale) finanțabile prin ajutor de stat regional. Este opțională includerea, în proiect, a investițiilor în active necorporale finanțabile prin ajutor de stat regional sau a investițiilor finanțabile prin ajutor de minimis.

Informațiile complete cu privire la acest apel se gasesc aici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.