Perspectivele de dezvoltare economică ale municipiului Deva se află pe un trend ascendent. Alături de implementarea deja în plină desfășurare a proiectului de reabilitare a liniei de cale ferată Frontieră – Curtici – Simeria, parte componentă a Coridorului IV Pan – European, pentru circulaţia trenurilor cu viteza maximă de 160 km/h, încă două proiecte de infrastructură mare capătă contur în localitate:

  1. Nodul rutier A1 (km 362+813) – DC129 (Sântuhalm)
     
    Primul pas a fost făcut în acest sens, Compania de Drumuri a semnat contractul de proiectare pentru 2 milioane de lei și un termen contractual de 13 luni. „Nod rutier la Sântuhalm, la joncţiunea DC129 cu Al, în Judeţul Hunedoara. Marele beneficiu este conectarea la rețeaua de transport TEN-T a unor zone spre care, momentan, accesul este dificil. Astfel sunt susținute economia și turismul local, pentru dezvoltarea durabilă a regiunii”, susțin autoritățile centrale.

  2. Nodul rutier din locul actualei intersecții dintre Drumul National 7 Deva – Arad și DN 76 Deva – Brad, chiar lângă nodul rutier al Autostrazii A1 de la Șoimuș. Proiectul presupune un nod rutier complex, pe două nivele și cu patru bretele Pentru realizarea proiectului se va ocupa definitiv o suprafață de teren de circa 169.000 metri pătrați ce aparține domeniului public al statului și unor proprietari particulari astfel: în Unitatea Administrativ Teritorială (UAT) Deva suprafața care va fi ocupata este de 129.600 metri pătrați, in UAT Vețel suprafața care va fi ocupata este de 26.600 metri pătrați, în UAT Șoimuș suprafața care va fi ocupată este de 12.800 metri pătrați. Revenim și cu eventualele planșe din documentația avizului de Mediu

Cele două proiecte vor permite o legătură rapidă cu autostrada A1, distanța medie dintre centrul orașului și cele două noduri rutiere fiind de aproape 6 km. Privind conexiunea rutieră a Zonei Industriale a Depozitelor cu autostrada A1, aceasta se va face prin intermediul DN7, cu acces permanent la drumuri cu două benzi pe sens.

Serviciul investitori, relații externe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.