În cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local Deva de astăzi, 28 ianuarie 2020, a fost aprobată documentaţia Plan Urbanistic Zonal „WDP Industrial Park Deva”. Prin documentaţie se propune realizarea unei unităţi industriale şi depozite. În prima etapă se va realiza o hală pentru depozitare având regimul de înălţime parter înalt. Se propune deasemenea ca această hală să fie extinsă spre nord şi spre sud. În afara corpului principal se vor realiza construcţii şi amenajări aferente derulării activităţilor, spaţii tehnice, platforme carosabile, alei interioare şi drumuri.

Suprafaţa totală deţinută în Deva de către Warehouses De Pauw (WDP) este de 15 hectare şi face obiectul unui plan de dezvoltare pe termen extins al dezvoltatorului. În această primă etapă, compania belgiană investeşte la Deva circa 24 de milioane de euro în dezvoltarea unui centru logistic. Noul centru va avea o suprafață de 45.000 de metri pătrați și va fi definitivat pe parcursul anului 2020. Astfel, vor fi create aproximativ 350 de noi locuri de muncă. Investiţia finală este estimată la peste 40 de milioane de euro, în cadrul acesteia urmând să fie construite şi unităţi productive, generându-se astfel alte noi locuri de muncă.

Dezvoltatorul belgian de spaţii logistice şi industriale WDP şi-a propus dublarea portofoliului de proprietăţi din Romania până la finele anului 2023, valoarea cumulată a proiectelor locale urmând a depăşi pragul de un miliard de euro în urmatorii patru ani. În prezent, compania deţine în ţara noastră un portofoliu evaluat la 568,3 milioane de euro, la finele lunii septembrie 2019.

Din portofoliul de clienţi Warehouses De Pauw amintim: Metro (Bucureşti), Auchan (Bucureşti), Ursus Breweries (Buzău), Carrefour (Deva), Aeronamic Eastern Europe (Sibiu), Pirelli (Slatina), Iron Mountain (Păuleşti), LPP (Bucureşti).

Serviciul investitori, relaţii externe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.