Participăm la conferința anuală on-line pentru IMM-uri desfășurată sub titlul „CLUSTERS as Engines of Resilient, Digital and Green Economic Competitiveness”. Conferința Internațională este organizată anual în Republica Moldova, la Chișinău, pentru a sprijini IMM-urile, a spori cooperarea economică, a mediului și pentru a facilita schimbul internațional de cunoștințe și bune practici.

Având în vedere contextul crizei Covid-19 provocările globale actuale, politicile naționale și internaționale de industrializare, ediția 2021 a conferinței se concentrează pe rolul clusterelor în procesul de inovare a produselor și serviciilor. Evenimentul are loc în perioada 7-8 decembrie 2021 și este organizat de Ministerul Economiei al Republicii Moldova, Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului IMM din Moldova și Programul „EU4Moldova.

Dintre subiectele abordate, amintim:

  • Conceptualizarea politicii naționale de dezvoltare a clusterelor (obiective și exemple de bună practică în UE);
  • Inițiative de cluster emergente în Moldova: provocări și oportunități (turism, producție, agroalimentar);
  • Oportunități de finanțare

Informații complete despre eveniment pot fi consultate accesând https://www.conferintaimm.odimm.md/?lang=en.

Interesul pentru formarea de clustere este unul în creștere, la nivel de municipiu, motiv pentru care aprofundăm acest model de afaceri care presupune cooperarea între întreprinderi mici și mijlocii/antreprenori.

Serviciul investitori, relații externe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.