O rețea de afaceri este un tip de rețea socială de afaceri care este dezvoltată pentru a ajuta oamenii de afaceri să se conecteze cu alți manageri și antreprenori pentru a-și promova reciproc interesele de afaceri, formând relații de afaceri reciproc avantajoase. Rețeaua funcționează în favoarea întreprinderilor mici, deoarece proprietarii trebuie să se ocupe cu o varietate de funcții de locuri de muncă într-o mică configurație. Când se întâlnesc cu persoane cu aceeași idee, învață din experiențele lor și primesc îndrumări cu privire la chestiuni importante. Pot găsi chiar și parteneri, printr-un grup de rețea de proprietari de afaceri cu experiență. 

Iată câteva astfel de rețele de afaceri, structurate în confederații europene, pe diverse domenii de activitate:

BusinessEurope este principalul avocat al creșterii și competitivității la nivel european, susținând companiile de pe continent și militând pe problemele care influențează cel mai mult performanța lor. Partener social recunoscut, militează pentru întreprinderi de toate dimensiunile din 35 de țări europene ale căror federații naționale de afaceri sunt membrii direcți.

Organizația are sediul la Bruxelles în centrul instituțiilor UE. Lucrează în numele federațiilor noastre membre pentru a se asigura că vocea afacerilor este auzită în procesul de elaborare a politicilor europene. Interacționează în mod regulat cu Parlamentul European, Comisie și Consiliu, precum și cu alte părți interesate din comunitatea politică. De asemenea, reprezintă afacerile europene pe arena internațională, asigurându-se că Europa rămâne competitivă la nivel global.

Confederația Europeană de Îmbrăcăminte și Textile EURATEX 

Sectorul de textile și îmbrăcăminte UE este o industrie dinamică extrem de inovatoare , care aduce o contribuție considerabilă la alte sectoare – auto, medicale, perso de protecție Nal, construcții, agricultură, etc .

EURATEX face parte dintr-o rețea extinsă care reprezintă industriile europene, care include Confederația Afacerilor Europene ( BUSINESSEUROPE ) și Alianța pentru o industrie europeană competitivă ( ACEI ). Euratex cooperează zilnic cu celelalte federații de ramură legate, organizațiile noastre de cercetare a sectorului și a universităților active în industria textilă și de îmbrăcăminte ( AUTEX , TEXTRANET ), și Centrul de Textile și Îmbrăcăminte Informații ( CITH ) , care oferă rapoarte personalizate privind comerțul UE în textile și confecții.

EURATEX este membru observator al CEN , organismul oficial european de standardizare și urmărește în special lucrările comitetului tehnic TC248 pentru produse textile.

Confederația Europeană a Industriilor de Prelucrare a Lemnului reprezintă 21 de organizații europene și naționale din 15 țări și este organismul care susține interesele întregului sector industrial european al lemnului: peste 180.000 de companii care generează o cifră de afaceri anuală de 133 miliarde de euro și angajează 1 milion de lucrători în UE.

Obiectivul principal al CEI-Bois este de a promova interesele sectorului european al lemnului și, în acest scop, de a contribui la procesul de elaborare a politicilor UE. Este principalul organism care reprezintă industriile europene de prelucrare a lemnului la nivel european și internațional.

Creată în 1905, Federația Europeană pentru Industria Construcțiilor, prin intermediul celor 32 de federații naționale membre din 28 de țări europene (25 UE și Norvegia, Ucraina, Turcia), reprezintă întreprinderi de construcții de toate dimensiunile (de la o singură persoană meseriași și IMM-uri până la mari firme internaționale), de la toate specialitățile în construcții și inginerie civilă, angajat în tot felul de metode de lucru (fie că operează ca principali sau subcontractanți).

Datorită reprezentativității sale extinse, FEIC este partenerul social recunoscut oficial, reprezentând angajatorii, în „Construcția” Dialogului Social Sectorial European.

Confederația Europeană a Tinerilor Antreprenori este o rețea paneuropeană care își propune să conecteze dinamic tinerii antreprenori și să ofere sprijin de la generarea de idei la extinderea întreprinderilor lor la generarea de locuri de muncă și bogăție prin inovație, colaborare și comerț.

Confederația include principalele asociații naționale de tineri antreprenori din 15 din UE 28 și țări candidate, inclusiv Albania, Austria, Bulgaria, Cipru, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Polonia, Portugalia, Spania, Suedia, Turcia și Regatul unit. Reprezintăvpeste 100.000 de tineri antreprenori europeni!

Fiind cea mai semnificativă organizație de antreprenoriat pentru tineri din Europa, Confederația Europeană a Tinerilor Antreprenori reprezintă oficial Uniunea Europeană la forumurile internaționale, cum ar fi Alianța G20 pentru tinerii antreprenori , precum și Alianța pentru startupuri.

Asociația Europeană pentru Turism spune pe platforma sa web următoarele:

Acesta este un moment de criză pentru industrie. 

ETOA se concentrează pe oferirea de sprijin membrilor săi prin acces la îndrumare, contacte, evenimente de rețea și informații.

Suntem aici pentru membrii noștri și suntem de peste 30 de ani.

Când vă alăturați ETOA, faceți parte dintr-o comunitate ambițioasă care se susține reciproc și împărtășește un scop și o pasiune comune pentru a face turismul mai bun.

În calitate de membru al ETOA, vă vom conecta, vă vom sprijini și vă vom informa astfel încât să vă aflați în cea mai bună poziție posibilă pentru a vă recupera din criza actuală.

Odată ce ne alăturăm comunității noastre și devenim membri, vom:

HOTREC este Asociația de hoteluri, restaurante, baruri, cafenele și unități similare din Europa, care reunește 45 de asociații naționale din 33 de țări și este vocea industriei hoteliere din Europa.

EuroCommerce este vocea a șase milioane de companii de vânzare cu amănuntul, angro și alte companii comerciale. Susține comerțul cu amănuntul și comerțul competitiv, durabil și echitabil în Europa.Membrii confederației includ federații naționale de comerț din 31 de țări, cele mai importante 27 de companii din Europa de vânzare cu amănuntul și angro și federații care reprezintă sectoare comerciale specifice.

Rolul lor este:
– Să reunească întregul sector al comerțului (comerțul cu amănuntul, comerțul cu ridicata, comerțul internațional);
– Să comunice despre rolul comerțului în economia europeană și despre modul în care companiile trăiesc în funcție de ceea ce susțin;
– Să pledeze pentru legislația și politicile UE în conformitate cu ceea ce susțin.

Serviciul investitori, relații externe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.