Vă aducem la cunoştinţă  că în ședinta ordinară a Consiliului Local din data de 17 decembrie 2018 au fost adoptate două hotărâri ce vizează direct mediul de afaceri din municipiul Deva:

Prin cele două hotărâri ale Consiliului Local s-au stabilit redevențele anuale de concesionare a terenurilor și spațiilor cu destinație comercială, pentru anul 2019, precum și redevențelor minime de pornire la licitațiile publice pentru concesionarea de terenuri aparținătoare domeniului public sau privat al municipiului Deva, în vederea realizării de activități comerciale sau de producție.

Concret, Hotărârea Consiliului Local nr. 476/201, privind Stabilirea redevențelor anuale pentru concesionarea directă a unor terenuri aparținătoare domeniului public sau privat al municipiului Deva, pentru anul 2019, prevede următoarele:

Hotărârea Consiliului Local nr. 477/2018 privind Stabilirea redevențelor minime de pornire la licitațiile publice pentru concesionarea unor terenuri aparținătoare domeniului public sau privat al municipiului Deva, pentru anul 2019, prevede următoarele:

De asemenea, pentru anul 2019, politica de aplicare a impozitelor și taxelor reduse se păstrează, totul în scopul sprijinirii și dezvoltării climatului investițional local. Așadar, Hotărârea Consiliului Local nr. 475/2018 privind Stabilirea nivelurilor impozitelor și taxelor locale în municipiul Deva, pe anul 2019, stabilește următoarele:

  • cota de impozit/taxă pe clădiri prevăzută la art. 458, alin. 1 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal , pentru clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea persoanelor fizice este de 0,2%.
  • cota de impozit/taxă pe clădiri prevăzută la art. 460, alin. 2 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal , pentru clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea sau deținute de persoanele juridice este de 1,3% asupra valorii impozabile a clădirii.

ECHIPA SERVICIULUI INVESTITORI, RELAȚII EXTERNE

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.