Primarul Municipiului Deva, domnul Nicolae-Florin Oancea, i-a primit astăzi, 11 decembrie 2018, la Primăria Municipiului Deva, pe doamna Wei Shuya, profesoară de limba engleză-chineză la Școala de Afaceri Externe din Ningbo (provincia Zheijiang) – Republica Populară Chineză, și pe domnul Gao Jinhui, profesor de muzică, specializarea canto, la Școala de Afaceri Externe din Ningbo. Vizita a fost una amicală, mesajele schimbate fiind de apreciere și încredere în perspectiva dezvoltării colaborării bilaterale deja strânse dintre municipiul Deva și orașul Ningbo.

Cei doi profesori chinezi au venit în România în data de 23 noiembrie 2018 pentru a preda elevilor de la Liceul de Arte “Sigismund Toduță” Deva, în cadrul parteneriatului pe care liceul îl are cu Școala de Afaceri Externe din Ningbo. Tot conform proiectului, un nou grup de elevi de la Liceul de Arte “Sigismund Toduță” Deva ar trebui să plece pentru o perioadă de 1-2 luni în China, în primăvara anului viitor.

În vara acestui an, o delegaţie a Liceului de Arte „Sigismund Toduţă“ Deva, formată din nouă elevi, membri ai ansamblului folcloric „Românaşul“, însoţiţi de directorul adjunct Adela-Ioana Mateş şi profesorul de Muzică Sân Călin, au efectuat o vizită în China, în perioada 7-20 iunie 2018, în cadrul parteneriatului mai sus amintit. Din delegație au mai făcut parte și reprezentanți ai Primăriei Municipiului Deva din cadrul Serviciului investitori, relații externe, care, alături de alte oficialități din 28 de țări, au luat parte la Conferința CEEC Mayors Forum – Forumul Primarilor, conferință moderată de Viceprimarul Orașului Ningbo, domnul Li Guanding.

La conferință s-au discutat probleme legate de administrație, inovație, antreprenoriat, facilitarea comerțului, liberalizarea investițiilor și a afacerilor externe, precum și simplificarea posibilităților de investiții și cooperare între țările participante.

Cadrele didactice prezente astăzi la Primăria Municipiului Deva au fost însoțite de Mihuț Gheorghe Ioan, director adjunct al Colegiului Iancu de Hunedoara, inițiatorul al proiectului în perioada în care a fost director al Liceului de Arte “Sigismund Toduţă” și de doamna Mateș Adela-Ioana, director adjunct la Liceul de Arte „Sigismund Toduţă”, responsabil proiect.

Serviciul investitori, relații externe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.