Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a completat măsurile de sprijinire a internaționalizării firmelor din România și a supus aprobării Guvernului României o serie de noi reglementări în acest sens.

Astfel, Guvernul României a aprobat miercuri, 23 februarie a.c., Ordonanța de Urgență privind modificarea Anexei la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 120/2002 privind aprobarea Sistemului de susţinere şi promovare a exportului cu finanţare de la bugetul de stat, inițiată de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

Concret, Programul de Promovare a Exportului finanțează parțial, din fonduri de la bugetul de stat, participarea operatorilor economici români la târgurile și expozițiile internaționale, cu stand sub pavilion național, precum și participările individuale, cu stand de prezentare a produselor sau serviciilor, inclusiv la misiunile economice desfășurate în străinătate ori la manifestările organizate în format virtual, pentru care sunt solicitate taxe.

Totodată, pot fi decontante și alte tipuri de cheltuieli, cum ar fi, spre exemplu, invitarea potențialilor importatori străini la târgurile internaționale organizate în România, realizarea unor acțiuni de publicitate și reclamă cu caracter general, realizarea de studii de piață și pe produse ori alte certificări specifice.

În egală măsură, programul se adresează și agențiilor de turism, care vor beneficia de sprijin financiar pentru dezvoltarea exportului de servicii turistice.

Elementul de noutate îl reprezintă realizarea „Portalului de Comerț Exterior”, administrat de Departamentul de Comerț Exterior, pentru promovarea ofertelor de export ale firmelor românești și informarea operatorilor economici privind cererile de ofertă primite de Birourile de Promovare a Comerțului Exterior din cadrul ambasadelor și consulatelor României.

Serviciul investitori, relații externe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.