Primarul municipiului Deva, domnul Nicolae-Florin Oancea, a primit astăzi vizita Primarului General al municipiului Chișinău din Republica Moldova, domnul Ion Ceban, aceasta fiind însoțit de către Pretorul sectorului Buiucani, domnul Vadim Brînzaniuc. Vizita de astăzi a marcat prima întâlnire oficială între conducătorii celor comunități, după perfectarea acordului de cooperare bilaterală dintre acestea.

Pe parcursul discuțiilor au fost punctate aspecte ce țin de particularitățile celor două comunități, insistându-se pe elementele de ordin economic, educațional, cultural și turistic S-au trasat, de asemenea, primele acțiuni și puncte comune înspre dezvoltarea relațiilor de colaborare în domenii de interes reciproc.

Inițiativele de înfrățire între municipiul Deva și sectorul Buiucani din Chișinău au fost demarate în toamna anului trecut. În luna decembrie, Consiliul local al Municipiului Deva a aprobat Acordul de Cooperare între municipiul Deva și sectorul Buiucani, municipiul Chișinău din Republica Moldova, înfrățirea celor două comunități fiind însușită și de către Consiliul municipal Chișinău în ședința de luna aceasta.

Serviciul investitori, relații externe

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.