Ministrul Antreprenoriatului și Turismului (MAT) a scos în dezbatere publică un proiect de Ordonanţă de urgenţă a Guvernului, privind derularea Programului de susţinere a internaţionalizării operatorilor economici români, cu finanţare parțială de la bugetul de stat, pentru perioada 2022-2023.

Prin PINT se finanţează, prin alocaţie financiară nerambursabilă, atât participări individuale ale operatorilor economici români la târguri şi expoziţii cu caracter internaţional organizate în statele membre ale Uniunii Europene şi în ţările terţe, cu stand de prezentare a produselor/serviciilor, la misiuni economice desfăşurate în străinătate, precum şi la manifestări internaţionale, organizate în format virtual, pentru care sunt solicitate taxe.

Bugetul alocat pentru anul 2022 se constituie prin alocarea unei sume de 15.000.000 lei din bugetul Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului, capitolul 80.01 „Acţiuni generale, economice şi de muncă“, titlul „Subvenţii“, urmând ca în bugetul de stat pentru anul 2023 să fie prevăzută aceeaşi sumă.

Ordonața de Urgență prevede că firmele care vor fi selectate la finanțare vor primi o sumă forfetară pentru a-și acoperi o parte din cheltuielile cu participarea – individuală sau în cadrul unei misiuni naționale – la târguri și expoziții în statele UE sau țări din afara Uniunii Europene. Se vor finanța cheluieli cu standul de prezentare a produselor sau serviciilor oferite de firmă, precum și cu taxele de participare (inclusiv la evenimentele online cu plată).

Documentele aflate în consultare publică pot fi accesate aici.

Până pe 15 ianuarie 2021 puteți să trimiteți sugestii de modificare a Programului de internaționalizare la mailul: dezbateri_publice@economie.gov.ro .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.