Fondurile europene de minimum 200.000 de euro și maximum 7,5 milioane de euro vor fi destinate investițiilor pentru cercetare-dezvoltare, activități de inovare și activități de exploatare în clusterele inovatoare.

Clusterele de inovare sunt structuri sau grupuri organizate de părți independente, cum ar fi:

  • firme nou-înființate (startupuri) inovatoare,
  • întreprinderi mici și mijlocii,
  • întreprinderi mari,
  • organizații de cercetare și diseminare a cunoștințelor,
  • organizații non-profit,
  • alți operatori economici afiliați.

Aceste clustere trebuie concepute pentru a stimula activitatea inovatoare prin promovarea utilizării în comun a echipamentelor și a schimbului de cunoștințe și cunoștințe de specialitate și prin contribuții efective la transferul de cunoștințe, stabilirea de contacte, diseminarea informațiilor și colaborarea între firme și alte organizații din cluster.

Organizaţiile de cercetare și diseminare a cunoştinţelor (organizaţii de cercetare) pot fi universităţile sau institutele de cercetare, agenţiile de transfer de tehnologie, intermediarii pentru inovare, entităţile de cercetare colaborativă fizică sau virtuală.

Ghidul Solicitantului aferent Acţiunii 1.1.1 – Mari infrastructuri de CD- Tip de proiect: Proiecte pentru clustere de inovare, Axa prioritară 1 – Cercetare, dezvoltare tehnologică și inovare (CDI) în sprijinul competitivității economice și dezvoltării afacerilor a fost lansat spre consultare publică.

Perioada de consultare este de 30 zile, începând cu data de 26.04.2018 până la data de 26.05.2018. În această perioadă se aşteaptă observații şi sugestii privind modificările aduse Ghidului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.