Pentru a sprijini mediul economic local prin stabilitate fiscală, politica de aplicare a impozitelor și taxelor locale reduse se păstrează și în anul 2019.

Primăria Municipiului Deva propune pentru agenții economici locali păstrarea acelorași cote de impozitare ca și în anul 2018, precum și o valoare neschimbată a diverselor taxe pentru activități economice percepute de către municipalitate. Așadar:

  • cota de impozit/taxă pe clădiri prevăzută la art. 458, alin. 1 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal , pentru clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea persoanelor fizice rămâne 0,2%.
  • cota de impozit/taxă pe clădiri prevăzută la art. 460, alin. 2 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal , pentru clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea sau deținute de persoanele juridice rămâne 1,3% asupra valorii impozabile a clădirii.

Toate aceste informații se află în proiectul de hotărâre ”Stabilirea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale în municipiul Deva, pe anul 2019”. Conform Legii nr. 52/2003, privind transparența decizională în administrația publică, cu modificările și completările ulterioare, persoanele interesate pot consulta proiectul de hotărâre, expunerea de motive și raportul compartimentului de specialitate la sediul Primăriei Municipiului Deva sau la adresa www.primariadeva.ro.

Eventualele propuneri sau sugestii se pot depune, în scris, la sediul Primăriei Municipiului Deva, Compartimentul Centrul de informare a cetăţeanului sau se pot transmite pe adresa de e-mail primar@primariadeva.ro, până la data de 12 decembrie 2018.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.