Guvernul României a avizat miercuri, 18 mai 2022, Programul Operațional Regional al Regiunii Vest pentru exercițiul financiar 2021-2027, pregătit de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Autoritate de Management.

Conform comunicatului ADR Vest, se așteaptă ca programul să fie aprobat de Comisa Europeană în luna iulie a acestui an, iar resursele alocate regiuni pentru viitorul Program Operațional Regional vor depăși 1 miliard de euro.

Acest demers este un pas important înspre deschiderea liniilor de finanțare, inclusiv cele destinate IMM-urilor din regiunea Vest, motiv pentru care vă invităm să consultați materialul cadru fnal, informându-vă de asemenea că, până la lansare, ADR Vest va continua pregătirea ghidurilor de finanțare și consultările publice pe teme de interes pentru potențialii beneficiari.

Pentru IMM-uri, recomandăm consultarea următoarelor obiective specifice:

  • Obiectiv specific: RSO1.1. Dezvoltarea și sporirea capacităților de cercetare și inovare și adoptarea tehnologiilor avansate (FEDR)
  • Obiectiv specific: RSO1.2. Valorificarea avantajelor digitalizării, în beneficiul cetățenilor, al companiilor, al organizațiilor de cercetare și al autorităților publice (FEDR)
  • Obiectiv specific: RSO1.3. Intensificarea creșterii sustenabile și creșterea competitivității IMM-urilor și crearea de locuri de muncă în cadrul IMMurilor, inclusiv prin investiții productive (FEDR)
  • Obiectiv specific: RSO1.4. Dezvoltarea competențelor pentru specializare inteligentă, tranziție industrială și antreprenoriat (FEDR)
  • Obiectiv specific: RSO4.2. Îmbunătățirea accesului la servicii și favorabile incluziunii și de calitate în educație, formare și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurii accesibile, inclusiv prin promovarea rezilienței pentru educația și formarea la distanță și online (FEDR)
  • Obiectiv specific: RSO4.6. Creșterea rolului culturii și al turismului sustenabil în dezvoltarea economică, incluziunea socială și inovarea socială
    (FEDR)
  • Obiectiv specific: RSO5.1. Promovarea dezvoltării integrate și incluzive în domeniul social, economic și al mediului, precum și a culturii, a patrimoniului natural, a turismului sustenabil și a securității în zonele urbane (FEDR)

Descarcă de AICI Programul Operațional Regional Vest 2021-2027, versiunea din 18 mai 2022.

De asemenea, o sinteză poate fi consultată aici.

Sursa informațiilor din material: ADR Vest

Serviciul investitori, relații externe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.