Începând cu data de 01 noiembrie 2023, microîntreprinderile din Regiunea Vest pot depune proiecte în cadrul celor două apeluri în valoare totală de 36 de milioane de euro, lansate prin Programului Regional Vest 2021-2027.

Cele două apeluri lansate în 31 august sunt dedicate microîntreprinderilor – atât celor din domeniul producției, cât și celor care au activități economice în domeniul serviciilor; și sunt de tip competitiv, având ca termen limită de depunere data de 1 decembrie 2023.

Pentru microîntreprinderile care activează în domeniul producției, bugetul total este de 26,33 milioane de euro, iar valoarea finanțării nerambursabile este de minimum 30.000 euro și maximum 200.000 euro.

Alte 10 milioane de euro vor putea fi accesate de microîntreprinderile care desfășoară activități în domeniul serviciilor. Pentru acestea, finanțarea nerambursabilă care poate fi accesată este de minimum 30.000 euro și maximum 120.000 euro.

Ambele apeluri se adresează microîntreprinderilor care au sediul social în Regiunea Vest. Locul de implementare a proiectelor trebuie să fie obligatoriu în mediul urban sau în stațiunile turistice atestate din Regiunea Vest.

Contribuția solicitantului la finanțarea investiției diferă în funcție de județul în care se implementează proiectul. Astfel, valoarea contribuției solicitantului de finanțare pentru ajutorul de minimis trebuie să fie de cel puțin:

  • 10 % pentru investițiile care se implementează în județele Hunedoara și Caraș – Severin
  • 17 % pentru investițiile care se implementează în județul Arad
  • 24 % pentru investițiile care se implementează în județul Timiș.

Versiunile aprobate ale Ghidului solicitantului de finanțare pentru cele două apeluri pot fi accesate aici.

Vă reamintim, toate proiectele eligibile din cadrul celor două apeluri destinate microîntreprinderilor vor fi contractate în ordinea punctajului obținut în etapa de evaluare tehnică și financiară, nu în ordinea depunerii, după cum ADR Vest a anunțat aici.

Perioada de depunere a proiectelor se va încheia în 01.12.2023, ora 08:00.Situația proiectelor depuse va fi actualizată permanent și va putea fi consultată aici.

Sursa: ADR Vest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.